Arabaşı Çorbasi hamuru nasıl yapılır?

Arabaşı çorbasının hamuru için 5 su bardağı suyu 1 çay kaşığı tuzla birlikte tencerede kaynatın. İçine 1 su bardağı un ve 2 su bardağı soğuk su ekleyin. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşan hamuru hafifçe ıslattığınız bir cam tepsiye dökün.

Arabaşı hamuru ne kadar bekletilir?

Hamurun Hazırlanışı Başka bir kapta 4 su bardağı suyu ve unu güzelce çırpıyoruz ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş ve aynı zamanda karıştırarak döküyoruz. Kaynadıktan sonra 15-20 dakika sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Arabaşı hamuru nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Arabaşı Hamuru 0 Garantili Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un, su, tuz iyice karıştıralım (topaklık kalmasın).
  2. Ocağa alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirelim, kaynamaya başladıktan sonra 25 dk daha karıştırarak kaynatalım.
  3. Tepsiyi soğuk suyla iyice ıslatıp süzelim.
  4. İçerisine hamuru döküp kaşıkla yayalım.

Arap aşı çorbası hamuru nasıl yapılır?

Arap Aşı Çorbası Ve Hamuru Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru İçin.3 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı tuz atalım ve ocağa koyalım. 1 su bardağı unu, 2 su bardağı soğuk su ile pürüzsüz oluncaya kadar çırpalım.
  2. Ocaktaki su kaynayınca unlu suyu içine katıp fokurdayana kadar yüksek ateşte çırpıcı ile karıştıralım.

Artan pişi hamuru nasıl değerlendirilir?

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Arabaşı çorbasına hangi baharatlar konur?

Bol Şifalı Nefis Arabaşı Çorbası (Tam Ölçü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un (Tepecikli)
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber.
  • 1 çay kaşığı karabiber.
  • 1 çay kaşığı nane.

Arabaşı kaç dakikada pişer?

Arabaşı hamurunun miktarı ne olursa olsun, hamur 20 dakikada kıvamında pişer ve tepsiye dökülür. Hamur tepsiye döküldükten sonra, soğuması için;en az 5-6 saat bekletilmelidir ki, kesimi kolay olsun. Ön Hazırlık: 2 yemek kaşığı tepelice doldurulmuş un, ocağın en düşük ısı ayarında kavrulacak.

You may also like