Bilgisayar karşısında nasıl oturmalıyız 5 sınıf?

NASIL OTURSAM? AFİŞİ

  • Dik oturmalıyız.
  • Kollar dirseklerden 90 derece kırılmalı.
  • Bilekler klavye kullanırken desteklenmeli.
  • Ekran göz hizasına gelmeli.
  • Ayaklar yerle temas etmeli, yer ile temas etmediği durumda ayaklar desteklenmeli.
  • Koltuk yüksekliği ayarlanabilir olmalı.
  • Ekrana yakından bakılmamalı (50 – 70 cm).

Sandalyeye nasıl oturmalıyız?

* Otururken mutlaka sandalyenin en arkasına doğru oturulmalı. Tabure gibi desteksiz bir yerde oturuluyorsa, en uçta kısa süreyle oturmak gerekli. Otururken “oturma kemiklerimizin” üzerine, bel boşluğu hissedecek şekilde, omuzlar arkada rahat olarak oturulmalı.

Masada ders çalışırken veya bilgisayar kullanırken doğru oturma nasıl olmalıdır?

Bilim adamlarına göre masabaşında ya da bilgisayar karşısında en doğru oturma şekli hafif geriye yaslanarak yani 125 derece ve üzeri bir açıyla oturmak. İş yerinde ya da evde zamanının büyük bölümünü oturarak geçirenlere bugüne kadar uzmanlar sırt ağrısı çekmemeleri için hep dik oturmalarını önerdi.

Çalışırken nasıl oturulmalı?

Bileklerinizin dirsek hizasından hafif aşağıda olmasına dikkat edin. Dik oturulmalı, sırt eğilmemeli. Bel bölgesine bir destek konarak dik oturma kolaylaştırılabilir. Ayakların altına bir basamak konursa daha uzun süre rahat ve dik oturma sağlanabilir.

Bilgisayar başında otururken nelere dikkat edilmeli?

Sandalyede dik pozisyonda oturmalısınız (Bu sandığınız aksine sizin daha çok rahat etmenizi sağlayacaktır) Kambur durmamalı, sandalyenin ucunda değil arkaya yaslanarak oturmalı, daha da iyisi sırtınıza bir destek koymalısınız. Klavye kullanırken dirseğiniz 90 derecelik bir açıda olmalı.

Yerde nasıl oturulur?

Masa başında doğru oturuş kalçaların sandalyeye tam yaslanması, bel çukurunun doldurulması, ayakların tabandan yere tam basması, el ve dizlerdeki büyük açıların 90 derece olması, el bileğinin ise tamamen düz konumda konumlandırılması ve sırtın dik durması şeklinde olmalı.

Otururken nasıl durmalıyız?

SAĞLIKLI DURUŞ İÇİN: Sandalye ve arkalık yüksekliği otururken kolayca ayarlanabilir olmalıdır. Oturma yüksekliği kolların mümkün olduğu kadar az gergin ve yatay olması sağlanmalıdır. Baldırın iç yüzeyine gelen basıncı azaltmak için de ayakların zemine veya ayakaltlığına yeterince oturmasına dikkat edilmelidir.

You may also like