Bamya pişirmeden buzlukta nasıl saklanır?

Kışlık Bamya Nasıl Saklanır?

  1. MALZEMELER.
  2. YAPILIŞI.
  3. – Ayıklanan bamyaları birer yemek hazırlanacak miktarlarda bölün ve pişirmeden, çiğ olarak buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda dondurun. Ben 500-600 gr'lık miktarlar halinde donduruyorum.

Jul 22, 2017

Kışlık Bamya buzluğa nasıl konur?

Bamyanın üzerine yarım çay kaşığı tuz ve yarım limon suyu koyun. Bamyaların rengi sararıncaya kadar arada bir hafifçe karıştırarak, yaklaşık 15 dk kadar pişirin. Kış için hazırladığınız bamyayı ocak üzerinden alıp, soğumaya bırakın. Soğuyan kışlık bamyayı buzdolabı poşetlerine paylaştırın.

Yemeklik bamya buzlukta nasıl saklanır?

Kuruyan bamyaları bir yemeklik olacak şekilde porsiyonlara ayırın. Bamya porsiyonlarını buzdolabı poşetine veya kilitli poşetlere yerleştirin. Poşetlerin ağzını hava almayacak şekilde kapatın. Bamyaları güvenle kullanabilmeniz için tarih eklemeyi unutmayın.

Bamya direk buzluğa konur mu?

Hem çok pratik, hem bamya için kolay bir hazırlık yapılmasını sağlıyor bu yöntem. Suyu iyice kurulanır, bir saat gibi havalandırdıktan sonra arkaları temizlenir, buzdolabı poşetlerine yerleştirilir. … Poşete sadece bamya koyulur. Ağzı sıkıca kapatılır ve derin dondurucuya kaldırılır.

Ayıklanmış bamya nasıl saklanır?

Bamya buzdolabında nasıl saklanır?

  1. Almış olduğunuz bamyaları yıkamayın, varsa çürükleri ayıklayın.
  2. Ayıkladığınız bamyaları Koroplast Kilitli Poşet'e aktarın.
  3. Buzdolabının en serin yerinde muhafaza edin.
  4. Bamyaların uçlarını, dış kabuğunu almayacak şekilde yuvarlayarak keserek ayıklayın ve soğuk suyla yıkayın.

Çiğ patlıcan dondurucuya konur mu?

Patlıcanın soğuğu sevmeyen bir sebze olduğunu söylemiştik. Bu nedenle onu yıkayıp soyduktan sonra direkt olarak derin dondurucuya koyamazsanız. Bu saklama şekli onun yenilemez hale gelmesine ve uzun aylar boyunca patlıcansız sofralara oturmanıza neden olur.

Bamya buzlukta nasıl saklanır Cahide?

Bamyayı dilerseniz şoklama yöntemiyle buzlukta saklayabilirsiniz. Temizlenen bamyalar limonlu kaynar suda 5 dakika tutulduktan sonra 5 dakika da buzlu suda bekletilir. Sonrasında hava almayan bir buzdolabı poşetine alınır. Bir diğer yöntem ise porsiyonluk yemekler halinde hazırlamaktır.

You may also like