Diğer yandan nüfus yoğunluğu en az olan il ise bir önceki yılda olduğu gibi, kilometrekareye düşen 11 kişi ile Tunceli oldu.19 hours ago

Nüfus yoğunluğu en az olan ilimiz hangisi?

Tunceli'den sonra nüfus yoğunluğunun en az olduğu illerin başında Ardahan ve Erzincan geliyor. Ardahan'da kilometrekareye düşen kişi sayısı 22 iken, Erzincan'da 25'dir.

Hangi illerde nüfus yoğunluğu fazladır?

Türkiye'de nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu bölge Marmara, en düşük olduğu bölge ise Doğu Anadolu olurken, nüfusun en yüksek olduğu iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya, en az nüfusa sahip iller Bayburt, Tunceli, Ardahan ve Kilis oldu.

Nüfus yoğunluğu nasıl elde edilir?

Genellikle kilometre karede, mil karede ya da hektarda kişi sayısı olarak hesaplanır. Bu rakam basitçe alanda yaşayan birey sayısı alanın yüzölçümüne bölünerek yapılır.

Hangi bölgede nüfus daha fazladır?

Nüfusu en kalabalık bölge: Marmara Bölgesi. Nüfusu en az olan bölge: Doğu Anadolu Bölgesi. İklim çeşitliliği en fazla olan bölge: Marmara Bölgesi.

Nüfus yoğunluğu en yüksek olan il hangisi?

Türkiye'nin İllerinin Nüfus Yoğunlukları Haritası

SıraİlNüfus/Kilometrekare
1İstanbul2,751
2Kocaeli549
3İzmir351
4Yalova320

İstanbul’dan sonra nüfus yoğunluğu en yüksek olan il neresidir?

İstanbul, kilometrekareye düşen 2 bin 976 kişi ile nüfus yoğunluğu en yüksek olan ilimiz oldu. İstanbul'dan sonra 553 kişi ile Kocaeli ve 366 kişi ile İzmir nüfus yoğunluğu en yüksek olan iller oldu.

Nüfus yoğunluğu neye bağlıdır?

Herhangi bir bölgenin veya bir ülkenin nüfus yoğunluğu, ekseriya, ilgili yerde yaşayan insan miktarının, o yerin yüzölçümüne bölünmesi yolu ile elde edilir. Ortaya çıkarılan değer, mevzubahis olan yerin beher kilometre karesine düşen insan sayısıdır.

You may also like