“Yönetmeliğe göre, ağır şeker hastalarina sürücü belgesi verilmeyecek.” bir madde bulunmakta.

Şeker hastası araba kullanabilir mi?

Eğer başka bir engelleri yok ise; rapor oranları % 90'ın altında kalan işitme engelliler, görme engelliler ve kronik hastalığı olanlar (kanser, kalp, şeker, tansiyon ve şizofreni hastaları vb) ÖTV indiriminden yararlanamıyorlar.

Tip 1 şeker hastası yüzde kaç rapor alır?

Genellikle tip 2 diyabetliler yüzde 20, tip 1 diyabetliler yüzde 30-40 arasında oran alıyor. Sigortalı diyabetliler ise benzer şekilde sağlık kurumundan rapor almak için yetkili hastaneye başvurup, hekim tarafından değerlendirilip, son karar SGK heyeti tarafından veriliyor.

Şeker hastaları çalışabilir mi?

Diyabet hastalığı, çoğu kez meslek seçimini veya mevcut işi etkilemez. Birisinin, bu sebepten ötürü başka bir yere tayin edilmesi veya yeniden eğitim görmesi çok nadirdir. Diyabet hastalarına uygun olmayan meslek sayısı azdır. Gençler, neredeyse tüm mesleklerden seçim yapabilirler.

Insülin kullananlar ehliyet alabilir mi?

Ağır diyabet vakalarında, kişinin araç kullanmasını olumsuz etkileyecek ölçüde kronik komplikasyonları olan insülin, oral antidiyabetik kullanmak zorunda olup sık hipoglisemiler nedeniyle kan şekeri regulasyonu sağlanamayan labil kan şekerine sahip olanlara, kalıcı hipoglisemi duyarsızlığı olanlara ve durumu sağlık …

Şeker hastaları olan engelli raporu alabilir mi?

Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg'ın üstünde ve bu değerin altına düşürülemeyen, komplikasyon yapmış ketoz gösteriyor olması şartıyla Tip 1 diyabetlilerin işgöremezlik puanı % 40.” Engelli statüsünden işe girebilmek için en az % 40 işgöremezlik puanı gerekmekte.

Araba almak için hasta raporu kaç olmalı?

%90 altında raporu olan kişilerin engelli araç almak için tam teşekküllü bir hastaneden alacakları, kişinin araba kullanma durumunu ve engel statüsünü belirten engelli raporu ve H sınıfı ehliyeti gerekmektedir. %90'ın üzerinde ise sadece engelli raporu yeterli olmaktadır.

tip1 diyabet hastası ne kadar yaşar?

Yapılan son araştırmalar TİP1 diyabetin yaşam süresini normale göre 20 yıl; TİP-2 diyabetin ise 10 yıl daha kısalttığını; ayrıca diyabet hastası olan erkeklerin yaşam süresinin ortalama 8-12 yıl; kadınların ise 14-18 yıl kısaldığını göstermiştir.

You may also like