Eğitim fakültesi hangi bölümleri kapsar?

EĞİTİM FAKÜLTESİ

  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğrt.Prog.
  • Eğitim Bilimleri Bölümü
  • Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü
  • Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü
  • Özel Eğitim Bölümü
  • Temel Eğitim Bölümü
  • Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü
  • Yabancı Diller Eğitimi Bölümü

Eğitim fakültesi hangi meslekler var?

Fakültemizde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Özel Eğitim Öğretmenliği alanlarında lisans programları yürütülmektedir.

Eğitim fakültesi kaç yıl?

bilgisayar, matematik, fizik.. gibi konularda öğretmen yetiştiren fakülte. artık çoğu bölümleri 5 yıl olup mezunlarına tezsiz yüksek lisans diploması veren fakültelerdir.

Eğitim fakültesi mezunları ne iş yapar?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı devlet ve özel eğitim kurumlarındaki ortaokullarda matematik öğretmeni olarak çalışabilirler. Ayrıca üniversitelerin ilgili bölümlerinde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayarak öğretim üyesi olarak akademik kariyer yapabilmektedirler.

Temel eğitim Bölümü Nedir?

Temel Eğitim Bölümü; Sınıf Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği olmak üzere iki programdan oluşmaktadır. … Ayrıca, teknik ve teknolojik araç-gereçlerle donatılmış ortamlar sayesinde, öğrenciler okul deneyimi ve öğretmenlik deneyimi derslerinde gördüklerini uygulayabilme fırsatına sahiptirler.

Eğitim Bilimleri bölümü ne demek?

Eğitim Bilimleri Bölümünde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı bulunmaktadır. Eğitim bilimleri alanı okul yönetimi, eğitim programlarının geliştirilmesi, eğitimde ölçme ve değerlendirme yapılması gibi alanlarda öğrenci yetiştiren bir bölümdür.

Lise matematik öğretmenliğine kimler başvurabilir?

Matematik öğretmeni olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimleri kapsamında matematik öğretmenliği bölümü bitirmek gerekir. Aynı zamanda bilgisayar, matematik mühendisliği ve matematik bölümlerinden de mezun olarak, pedagojik formasyon almak suretiyle matematik öğretmeni olmak mümkün.

You may also like