Kuru sebze yemeği nasıl yapılır?

TARİFİNASIL YAPILIR ? : Soğan küp küp doğranır, sıvı yağda kavrulur, salça konur, Haşlanan kuru sebzeler kavrulan soğanın üzerine dökülür ve güzelce karıştırılır. Üzerine 1 çay bardağı su ve baharatlar ilave edilerek bütün lezzetlerin birbirine geçmesi sağlanır.

Karışık sebze kurusu ile ne yapılır?

Bisküvi kek, kraker gibi ürünlerin içerisinde kullanılabilir, Makarna, mantı ve erişte hamuruna katkı olarak yada ürünün içerisinde kullanılabilir, Kuş ve evcil hayvan yemi içerisinde kullanılabilir, Tarifler İçin Tıklayınız.

Kuru Sebze kaç dakika haşlanır?

Sebzeler 10 dakika kadar ılık suda bekletilip güzelce yıkanır. Daha sonra bir tencerede kaynayan suya bir miktar tuz atılıp yıkanmış sebzelerden ilk önce patlıcan 10 dakika sonra da biber ve domates eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Kurutmalık Yemeği nasıl yapılır?

Kurutmalık Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru patlıcanımızı düdüklü tencerede 5 dakika haşlayalım.
  2. Düdüklünün kapağını açıp kuru domates ve biberi de ekleyip 3 dakika daha haşlayıp ocağı kapatalım. …
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağla beraber tavaya alalım. …
  4. Salça kavrulunca süzdüğümüz kurutmalıklarımızı ekleyelim.

Kuru sebze kızartması nasıl yapılır?

Kuru sebzeleri haşlıyoruz önce süzgeç içerisine sonra havlu kağıt üzerine alıyoruz suyunu süzdürüyoruz. ***Soğuk suya tutmayın çünkü haşlanmış kuru patlıcanı soğuk suya tutarsanız sertleşir. Fazla suyunu aldığımız sebzelerimizi yağda kızartıyoruz. Fazlalık yağını havlu kağıtla alıp servis tabağına alıyoruz.

Ne yemek yapsam sebze?

Sebze Yemekleri – Sebzeli Yemekler

  • Mantarlı Kremalı Makarna.
  • Zeytinyağlı Enginar.
  • Çıtır Patates Çubukları
  • Kıymalı Rulo Patates.
  • Fırında Sebzeli Soslu Mantar.
  • Barbunya Pilaki.
  • Patlıcan Çullama.
  • Çoban Böreği.

Kurutulmuş sebze tozu ile neler yapılır?

sebze tozları tuzlu keklerin içerisinde kullanılabilir, sebze unları mantı, makarna, erişte hamuru içinde kullanılabilir, sebzeli makarna elde edilir. Tamamı katkılı un içerisinde kullanılabilir, tatlı veya tuzlu hamur işlerinde aroma ve renk verici olarak kullanılabilir.

You may also like