Milli piyango bileti ile hayır yapılır mı?

CEVAB: Milli piyangodan çıkan ikramiyeyi kullanmak caiz değildir. Haram olan paranın nasıl kullanılacağını ifade etmek oldukça zordur. Akla en uygun olanı, yoksula dağıtmak ve bu dağıtımın karşılığında sevap ümit etmemek. Bu hareketi hayır hasenat olarak görmemektir.

Piyango parası haram mıdır?

diyanet işleri başkan yardımcısı ve eski kayseri müftüsü necmettin nursaçan, bir yerel televizyona yaptığı açıklamada, milli piyango bileti almanın ve bu yolla para kazanmanın dinimizde haram olduğunu söylerken şöyle konuştu: "milli piyango, dinimizin hükmü gereği helal değil, haramdır.

Şans oyunları kul hakkına girer mi?

"Taraflardan birinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları, kumar kapsamında değerlendirilip haram kılımmıştı. … Buna göre, şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır.

Piyango bileti almak caiz midir?

"ALIMI HARAMDIR" … Piyango denilen şey haramdır. Alımı asla caiz değildir. Eğer ki bir kardeşimiz yanlış yapmış, bileti alıp çıkmışsa hemen bir fakire fukaraya sevap gözetmeksizin dağıtmak zorundadır."

Iddaa parasıyla hayır yapılır mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, piyango loto, toto, iddia ve benzeri şans oyunlarının kumar ve haram olduğunu yineledi. Kurul, "Bu yollardan birisiyle elde edilen kazançlar, sevap beklenmeyerek yoksul veya hayır kurumlarına verilmelidir. Zira, bu tür kazançlar haramdır" diye açıklama yaptı.

Haram paradan hayır gelir mi?

Yılbaşı öncesi vatandaşları bir kez daha uyaran İlahiyatçı Mehmet Bayraktutar, “Allah'ın yasakladığı haram bir işin kazananı olmaz. … Haramdan hayır gelmez.

Caiz değil demek ne demek?

Caiz değil kelimesi birçok anlam barındırmaktadır. Caiz değil mekruh, haram, küfür, sahih değildir, itibar edilmez anlamları taşımaktadır. Caiz olmak ve caizdir kelimeleri ise bir iş veya olay karşısında işlenmesinde ve yapılmasında sakınca bulunmamak anlamı taşımaktadır.

You may also like